Acțiune umanitară de crăciun

AfisUmanitar20142


Proximitatea Craciunului si a atmosferei de bucurie generala in miros de cozonac proaspat si vin fiert ne face sa ne deschidem inimile dupa un an incrancenat si obositor, sa ne apropiem cu caldura de cei dragi si sa devenim mai generosi, mai buni si mai ingaduitori.

• In fiecare an descoperim trasee noi in muntii Patriei si trecem pe linga foarte multe case izolate, oameni nevoiasi, copii care nu au
vazut niciodata pasta de dinti sau batrani care parcurg kilometri zilnic pentru 2 galeti de apa

• Conform traditiei Clubul nostru organizeaza actiunea umanitara ‘Sarbatori de iarna pentru toti’ . Vom incerca sa aducem un strop de
bucurie in inima unor copii si batrani din catunele limitrofe satului Bozioru judetul Buzau

• Contributiile pot consta in alimente, haine, rechizite scolare respectiv contributii financiare, actiunea urmand a se desfasura in 13 Decembrie 2014

La Actiunea Umanitara poate participa oricine, membru de club, simpatizant sau prietenul prietenului, conteaza dorinta si implicarea.

•Detaliile logistice sunt diponibile pe forumul clubului la: http://www.lroc.ro/forum/2014-3/13454-pregatiri-actiune-umanitara-lroc-craciun-2014

Conturile pentru donatiile banesti sunt :
RO03BACX0000000710579001 LEI
RO73BACX0000000710579002 EUR
Banca Unicredit Tiriac Bank
Sucursala Rosetti

 Beneficiarii acestei campanii umanitare sunt batranii si copiii din trei sate din Tara Luanei

Satul Gresia, un sat izolat si fara electrificare la 3,5 km de Bozioru, cu acces pe un drum care cu greu poate fi parcurs, unde locuiesc doua familii.

   

Prima familie, Nita, mama si fiu, 82 respectiv 45 de ani.

 

Ce-a de-a doua familie, Gheorghe, formata din sot, sotie si 6 copii minori (fete). Sotul 39 de ani, sotia 34 de ani, iar fetitele dupa cum urmeaza: prima in clasa a 8-a (presupun 14 ani), a doua in clasa a 6-a (presupun 12 ani), ce-a de-a treia fetita in clasa pregatitoare (presupun 7 ani), iar celelalte trei fetite cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani.

Acesta este caminul familiei Gheorghe

 

Comunitatea satului Buduile Comuna Bozioru 22 persoane : 12 femei , 6 barbati si 4 copii impartiti in 8 locuinte.

       

Comunitatea satului Matara un sat izolat si fara electrificare la 3 km de Sat Muscelu, Comuna Colti.

Si acest sat este unul poate chiar din sutele din Romania care in anul 2014 este neelectrificat iar dupa cum spunea o batrnaica "Dupa iad, acesta este al doi-lea loc". Cu tarie va pot spune atat eu cat si colegul meu Alex, ca noroiul pe ulite depasea nivelul bocancilor, iar multe ierni, au fost izolati si cu saptamanile.

In sat locuiesc 11 persoane, in majoritate femei si barbati varstnici, de peste 70 de ani. sunt impartiti pe 6 locuinte, 2 cate 2, o singura locuinta fiind locuita de catre o singura persoana. O singura gospodarie este formata din sot si sotie, in rest din vadana cu un copil (barbat cu varsta de 50 ani).
Am intalnit si un barbat tanar la 37 de ani, care ne-a si primit in sat si a strans intreaga comunitate sa ne vada si sa vorbeasca cu noi.
Sunt oameni amarati care merg toti acei km pana in satul alaturat pentru a-si incarca telefonul sau pentru a putea cumpara o paine.

Unul dintre batranei, chiar m-a recunoscut, spunand "dumneavoastra ati fost si data trecuta pe aici, erati cu o plarie", asta ca sa va dati seama cat de mult pretuiesc cand vad alti oameni ce le trec pe ulite.

Sunt oameni simpli, sunt oameni care duc o viata grea, fara ca poate sa fi gresit cu ceva mai mult decat noi ceilalti...

 

      

                                       

     

Deschide-ti inima, daruieste si vei primi inzecit, te asteptam cu drag !


Land Rover Owners Club Romania

1
Întâlnirea anuală a pasionaților de LAND ROVER Edi...
Intalnirea anuala a pasionatilor Land Rover 2013, ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.lroc.ro/