logo lroc

Undeva in Transilvania

Mai Mult
28 Ian 2017 20:32 #1 de bogdanhh
Undeva in Transilvania was created by bogdanhh
Salut!

Prin februarie - martie vine cumnatul meu si vrea sa facem o iesire prin zona Hategului.
Cateva puncte pe care am vrea sa le "marcam" (nu sunt in ordine, inca n-am facut traseul complet):
  1. Baraj Galbenu,( Valcea)
  2. Domeniul schiabil transalpina
  3. Lacul Iezerul Sureanu
  4. Cetatea sarmizegetusa regia
  5. Lacul Negovanu
  6. Parcul national Cindrel
  7. Lacul Bradisor
  8. Lacul Galcescu in Parang
  9. Cetatea dacica costesti
  10. Fundatura Ponorului
  11. Zimbrii Silvut-Hateg
  12. Cascada Lolaia

Ca si dotari:
1 x Land Rover Defender 110 din 2016 (final build) cu troliu si anvelope AT
1 x Land Rover Discovery Td5 din 2003 cu anvelope AT (sper sa reusesc sa-i pun troliul pana acum)

Cum ar arata punctele (legate aleatoriu)

Am inceput sa lucrez la trasee pe WikiLoc - daca e cineva interesat, dati-mi contul sa dau share.

Nu stiu inca datele, cum le aflu, le comunic. Cazarea o sa fie pe la pensiuni - nu cred ca-i vreme de cort, dar cine stie!? Incalzirea globala poate ne ajuta :huh:

Discovery 2 Td5 '03 Manual
Citroen C5 Tourer (de vanzare)
http://www.bih.ro
Atașamente:

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Mai Mult
29 Ian 2017 10:36 - 29 Ian 2017 10:39 #2 de Magellan
Replied by Magellan on topic Undeva in Transilvania
Parerea mea este ca la momentul februarie martie o sa puteti atinge mai greu anumite obiective incaltati cu AT-uri.
Oricum multa bafta si distractie.

Posesor de nevasta cu Disco 1
Last edit: 29 Ian 2017 10:39 by Magellan.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: bogdanhh

Mai Mult
30 Ian 2017 22:16 #3 de bogdanhh
Replied by bogdanhh on topic Undeva in Transilvania
Salut Magellan!

Multumesc mult de sfat, vom tine cont de asta! Daca nu reusim "decent" sa ajungem la destinatii, nu vrem sa ne rupem gatul :) - eventual mai stam o perioada pana vine caldura si topesc zapezile. Daca se zvanta pana atunci si vin caldurile la inceputul lunii februarie, incercam. N-as vrea nici sa stam toata ziua sa ne tragem cu troliu.

Mai Mult
31 Ian 2017 00:27 #4 de perjud
Replied by perjud on topic Undeva in Transilvania
Anul trecut, ultimele 3 saptamani din martie, am fost la un curs in Orastie. Dupa amiezele, cand nu trebuia sa invat :whistle: am cutreierat zona.

Am avut noroc de vreme uscata si calda si drumuri bune, curate (aproape singur pe strada)...

Ai ales o perioada delicata, dpdv meteorologic... Intr-un weekend mi-am propus sa vad Lacul Sureanu si domeniul schiabil (Orastie-Sebes-lacul Oasa-Sureanu-Cugir-Orastie). Nu spun ca vine o ninsoare care tine toata ziua de joi! :evil: La Orastie, sambata dimineata nu mai era deloc zapada, dar pe munte, ninsoarea a facut greu practicabile drumurile de acces spre Domeniul schiabil Sureanu. DN 67C a fost uscat si superb de la Sebes la Oasa, dar pe DJ 704 era pod de gheata, fara sare sau nisip, incepand de la lacul & manastirea Oasa - Luncile Prigoanei - hotel Bellamy si cabana Sf Petru). Cum nu se putea urca la lacul Sureanu, de la Sf Petru am vrut sa ies <tot pe DJ 704> spre Lacul Canciu si Cugir, dar cabanierii mi-au spus sa las masina si sa inchiriez un snowmobil , ca zapada depaseste 1 metru pe drum si nu vine plug pana luni. M-am intors pe acelasi drum.

M-am "razbunat" in vara, cand am refacut traseul si in plus, m-am rasfatat cu Transalpina, parcursa de la N la S, iarasi singur pe strada B) .

Eu am pus intr-o oarecare ordine obiectivele tale si :
- din pacate traseele tale includ DN 67C Transalpina, care este inchisa de obicei in perioada februarie-martie, dar ... daca vine canicula ... ai ce vedea ! (informatii pentru Transalpina la http://www.transalpina.biz/index.html , inclusiv date meteo zonale)
- barajul Galbenu = Lac Bradisor, (loc. Malaia jud.Valcea, DN 7A Brezoi-Obarsia Lotrului)
- daca vreti, poti face traseul DN 7A dintre valea Oltului (Brezoi) si Petrosani prin Obarsia Lotrului. Oricum ai vrut sa mergi si la domeniul schiabil Transalpina... Intre Obarsia Lotrului si Petrosani, drumul este in reparatii, dar accesibil (pentru masinile noastre!!!).
- daca treci prin Orastie si cauti cazare, recomand Hotel Dacor. Sau la Arsenal Park (mai scump, dar mai exotic).
- cetatile dacice te leaga cumva de Orastie sau Deva (cazare si/sau plecare din...)
- cupleaza cetatile dacice, dar acorda ceva timp si pentru mers pe jos. Accesul la ele se face partial auto, apoi pe jos. Din Orastie mergi spre Costesti, acolo ai cetatile Costesti si Blidaru, fiecare pe dealul ei. Cam trebuie sa urci prin padure, pe jos... De la Costesti, ai drum reabilitat (proaspat) pana aproape de Sarmisegetusa Regia. Ultimul km era inchis traficului auto (cand am fost eu) se repara un pod si se punea piatra cubica pana la cetate. Era 5 Ron biletul de acces, fara ghid. Daca ai ghinion si pleci de jos de la canton, pana la Sarmisegetusa ai 4 km dus si tot 4 intors !!! ;)
- anul trecut in primavara, zimbrii din Hateg erau vai de mama lor, rapanosi si slabi. (((...daca vrei rezervatie de zimbri, cu animale frumoase si bine ingrijite, recomand Ocolul silvic Neagra com Bucsani jud Dambovita - langa Targoviste. Am pus poze pe Google....)))
- dupa Fundatura Ponorului, pe E79 ajungi in Hateg. Drumul te duce prin Santamaria Orlea, (Castelul Kendeffi (hotel) si Biserica Calvina Reformata) sau in Sanpetru, la Muzeul dinozaurilor pitici.....
- poti mergi la Densus <cea mai veche biserica in care se oficiaza continuu, de 700 de ani>.
- ai Sarmisgetusa Ulpia Traiana spre Caransebes,
- din Hateg poti merge la manastirea Prislop.
- nici Castelul Huniazilor nu-l ocoli (daca nu l-ai vizitat deja), la Hunedoara.

- langa Orastie este Geoagiu Bai + Cheile Glodului, sau Tartaria ... sau de ce nu, chiar Arsenal Park
- la 44 km de Orastie, ai Alba Iulia cu Cetatea Bastionara + ...
- Deva = Cetatea, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, ...
- Sibiul = 1 zi (zona istorica si Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului)

Indiferent de ce traseu alegi, documenteaza-te inainte, bine de tot (meteo, calitatea drumurilor, obiective turistice, benzinarii, cazare si mancare, etc...)

Distractie placuta si drumuri curate

Discovery 1 din 1992, 200TDI - (cotet de nămol)
Discovery 3 2005 2.7 HSI (conserva familistului)

Diferenta dintre copii si barbati este DOAR pretul jucariilor.
Următorul utilizator(ori) v-au spus Mulțumesc: bogdanhh

Mai Mult
03 Feb 2017 13:51 #5 de bogdanhh
Replied by bogdanhh on topic Undeva in Transilvania
Buna tuturor!

Multumesc mult pentru feedback si sugestii!
Intre timp, odata cu schimbarea jobului, am aflat ca nu am cum sa-mi iau concediu la finalul acestei luni - inceputul lunii martie, motiv pentru care va trebui sa regandesc expeditia pentru o data viitoare - eventual si cand se mai incalzeste.

In continuare, daca sunt persoane interesate, va rog sa-mi spuneti! Pana acum am fi deja 3 masini.

Stima si succese in toate,
Bogdan

Timp creare pagină: 0.135 secunde